Zamrznitev profila je preprosta. Za zamrznitev profila klikni na gumb za nastavitve (zobnik) – Uporabniški račun – Zamrznitev ali izbris profila. Sledi postopku za zamrznitev. S potrditvijo odločitve, da želiš zamrzniti svoj profil, se tvoj profil za nedoločen čas ‘skrije’. Profil nikjer ni več viden drugim uporabnikom, ti pa ne prejemaš več nobenih ona-on.com obvestil.
Če želiš, lahko profil enostavno aktiviraš s ponovno prijavo na ona-on.com – z enim od treh načinov, ki si ga uporabil za registracijo profila: Gconnect (prijava z Google računom), mobilna telefonska številka ali prijava s tvojim e-mail naslovom in geslom.
Pozor: Če zamrznitev profila traja dlje časa, bo tvoja članarina medtem potekla in jo bo potrebno obnoviti.