Nasvet #13 ~ Pomen dobre zgodbe za uspeh!

Nasvet #13 ~ Pomen dobre zgodbe za uspeh!

Tina & Luka svetujeta #13 ~ Kako do idealnega partnerja na ona-on.com?

Danes se bomo ukvarjali z najpomembnejšo mehko temo: Kakšna je tvoja zgodba? Kako jo prenesti v predstavitveni stavek, profil in kako jo povedati osebi na drugi strani, kaj prihraniti za srečanje v živo?
Saj veš, ni je čez dobro zgodbo, mora pa biti resnična in iskrena.

Tudi Ona-on ima svojo zgodbo

In gre takole:
Ona-on.com je nastal kot projekt skupine prijateljev. Marsikdo med nami je bil takrat samski in čutili smo, da bomo to naredili kar zase. Res je bilo tako! Danes je naokoli že več kot 20 let, vsi poročeni, z družinami, naša študentska zgodba pa še vedno traja in raste. Kakšna čast, da se zaradi našega mladostniškega projekta – ko smo, namesto da bi ga žurali, raje snovali, dizajnirali in programirali ona-on.com – spozna okoli 1.000 parov letno, toliko družin, porok, otrok, toliko pozitivne energije … vse skupaj se je začelo z eno samcato disketo, na kateri je bila celotna koda, ki sem jo posnel na … 
Čutiš pozitivne vibracije? Te zanima, kako gre zgodba naprej … ? Tako mora učinkovati tudi tvoja osebna zgodba, pritegniti radovednost, željo po več … kaj pa tale?

Robert, 34 let:

Na portal Ona-On.com sem se prijavil po pričanju svojega direktorja, ki je bil uspešen pri iskanju svoje “partnerke” že v dveh tednih in profil zaprl (šlo mu je v prvo). Edina punca, ki sem jo kliknil, me je zagrabila in vse do danes ne izpustila.
Ker sem imel po 14. letih veze, v kateri sta nastala tudi dva otroka, smolo in se je takratna partnerka in mati obeh otrok odločila za svojo lastno in drugačno pot ter me tako predstavila pred dejstvo, da sem prvič v življenju kar naenkrat sam, brez vsega, sem zagrabil direktorjevo idejo o vašem portalu.
Dosledno sem izpolnil vse zahtevane in nezahtevane podatke za profil, plačal prijavnino in se veselo podal na vsakodnevno, večerno, več-urno ‘chatanje’. Glede na nadpovprečno izpolnjen profil in svojo zgovornost ter iskrenost, ki nikoli ne izgine, sem imel kar precej sreče že v prvih dveh tednih. Vse se je dogajalo, kot je napovedal ‘šef’.
Kljub temu, da sem na začetku bil skeptičen, se je le izkazalo, da so na Ona-On.com portalu tudi ‘pravi’ in enako misleči ljudje, ki ne zapravljajo časa. Na portalu nisem niti enkrat kot prvi kliknil gumba GO, NO-GO, ampak sem ga uporabljal le kot potrditev ali zavrnitev od drugih. Čeprav slednjega ni bilo.
Skratka, prva dva zmenka nista bila nič posebnega in se je pot tam tudi zaključila. Na tretjem zmenku pa se je stvar obrnila in izkazala za dobro. Vendar odločilen je bil četrti zmenek, ki še traja vsak dan in vsak večer. Kljub temu, da že skoraj praktično živiva pod eno streho, imava vsak dan zmenek.
Prvi korak je naredila (kot vedno) ona. Prvič sva se dobila v Siesta baru na Brnčičevi ob 18h in ostala na prvem zmenku vse do pol dveh zjutraj. V roku enega tedna sva nadaljevala s še dvema zmenkoma na isti lokaciji s približno enakim trajanjem (cca. 7 ur). Nato sva iz različnih razlogov naredila en mesec pavze. Nisva bila odločena in odločna, vendar sva se dodobra ‘upeljala’, ko sem v času ‘enomesečne pavze’ imel prometno nesrečo in me je obiskala v UKC LJ. Takoj je opustila nadaljnje iskanje in se odjavila iz portala.
V zahvalo Ona-On.com portalu lahko rečem le hvala, da sem imel srečo spoznat (in to vse že v četrto, po slabem mesecu dni od prve prijave) sorodno dušo oziroma dekle, ki je sicer enajst let mlajše, vendar popolnoma identično v mentalnem in vsesplošno življenjskem razmišljanju ter pogledu na svet. Prav tako je neverjetno, kakšna ljubezen se poraja dvostransko iz strani mojih otrok do Nuše in obratno.
Funkcioniranje je lahko zelo enostavno in lepo, če le funkcioniraš enako kot partner. Hvala Ona-On.com portal! Obema so se odprla popolnoma nova vrata v svet. Po vsem negativnem, kar se nama je zgodilo, se stvari razpletajo samo še na bolje in v pozitivno smer. Skratka, hvala za to stran, vredna je vsakega centa!

Ta zgodba je topla, iskrena, podrobna in pozitivna. Če pozorno pogledaš, jo sestavljajo kar tri podzgodbe – o njegovem direktorju, o Robertu samem in o njunem spoznavanju ter približevanju, ki vključuje tudi doživljanje Robertovih otrok. Na desetine podobnih zgodb parov, ki so se spoznali na ona-on.com si lahko prebereš tukaj.
Premisli torej o svoji osebni zgodbi in kako se sliši. Navsezadnje je vse, kar je pomembno pri začetnem spoznavanju novih ljudi, medsebojna fizična kemija in dobra zgodba. Saj veš, dobre zgodbe se prodajajo same 🙂 . Kako svojo zgodbo pretopiš v dober predstavitveni opis, pa preberi tukaj.
In če se ti zdi, da nimaš dobre zgodbe? Potem si jo le brž naslikaj, potrebuješ jo že zase – težko je živeti brez pozitivnega občutja v sebi!
    • Related Articles

    • Čas za zmenek!

      Kaj pomeni, ko prejmem obvestilo, da se nekdo želi srečati z mano? To sporočilo pomeni, da sta se oba uporabnika dodala med simpatije! S tem je prebit led in le še malo klepeta je potrebnega za vajin prvi zmenek. Držimo pesti! Kako lahko dobim več ...
    • Nasvet #11 ~ Za katero članarino se odločiti?

      Tina & Luka svetujeta #11 ~ Kako do idealnega partnerja na ona-on.com? Tokratna tema je: “Kolikšna je cena iskanja ljubezni na ona-on.com?” Drži, za neomejeno spoznavanje je potrebno plačati članarino – poglejmo si, kakšne so cene. Ne glede na to, ...
    • Nasvet #3 ~ Kako se urediti za spletno spoznavanje?

      Tina & Luka svetujeta #3 ~ Urejena podoba na ona-on.com je prvi ključ do uspeha Nadaljujemo s tvojo podobo na ona-on. Dober prvi vtis je samo eden in je zelo pomemben, tako pač je! Kako tudi ne, če je le en klik stran na tisoče alternativ; urejena ...
    • Nasvet #2 ~ Poskrbela bova, da ti uspe!

      Tina & Luka svetujeta #2 ~ Tvoj uspeh je najino poslanstvo Zdaj se že poznamo, kajne? Sva Tina & Luka, tvoja svetovalca na poti do uspeha! Kako ti bova torej pomagala do prave osebe in kaj lahko pričakuješ od naju? Peljala te bova po korakih, sledi ...
    • Nasvet #1 ~ Spoznajmo se!

      Tina & Luka svetujeta #1 ~ Za začetek se malce spoznajmo Pozdravljen/a na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com! Sva Tina & Luka, tvoja osebna svetovalca in pomagala ti bova do uspeha! Za začetek se malce spoznajmo: Že od leta 2001 ...