Vse o tvojem geslu

Vse o tvojem geslu

Kako naj naredim dobro geslo?

Tvoje geslo mora imeti vsaj 5 znakov, vendar ti jih priporočamo vsaj 8. Svetujemo ti, da izbereš geslo, ki ni enostavno, vendar si ga zlahka zapomniš. Smiselna je tudi raba številk ter velikih in malih črk.

Nekaj primerov:

  • Ime tvoje prve domače živali in leto zaključka srednje šole (npr. Koki1991)

  • Priljubljena rima v kombinaciji z rojstnim dnem tvojega potomca (npr. ringaraja25maj)

  • Naključne besede in številke, ki si jih enostavno zapomniš. Ponavadi samostalnik s pridevnikom. (npr. veseli2742pujs)

  • Lahko dodaš napredne tehnike, kot je pisanje vsakega drugega znaka s pritiskom na tipko shift (iz gornjega primera: vEsElI2/4”pUjs)

  • Nekatere črke lahko nadomestiš s številkami - npr. 1 postane I, 2 je Z, 3 je E, 4 je A itd. Tvoje geslo, ki se tokrat imenuje ‘mojegeslo’, tako postane m0j3g3510.

Bolj kompleksno in bolj naključno kot je tvoje geslo, bolj varen bo tvoj profil, hkrati pa si ga bo toliko težje zapomniti. Odloči se, kako močno zaščito potrebuješ za svoj uporabniški profil in naredi ali geslo, ki si ga bo lahko zapomniti, ali pa geslo, ki ga bo nepridipravom težko uganiti. 

Kako zamenjam geslo?

Zamenjava gesla je preprosta.

  1. Pojdi na svoje nastavitve (zobčenik) in izberi razdelek Uporabniški račun.

  2. Pod rubriko Sprememba gesla v okenca zapišeš zahtevane podatke - najprej staro geslo, potem pa dvakrat novo geslo.

  3. Novo geslo potrdiš s klikom na gumb Spremeni geslo.

Tvoje geslo je spremenjeno! Ob naslednjem vpisu moraš uporabiti tega.

Pozabljeno geslo

Na vstopni strani ona-on.com in na vseh straneh za prijavo se nahaja povezava na stran za pošiljanje pozabljenega gesla. Na tej strani klikni na gumb Pozabljeno geslo? zgoraj desno, vnesi svoj e-mail naslov in poslali ti bomo povezavo za ponastavitev gesla.

Pozor: e-mail naslov mora biti enak e-mailu, na katerega je vezan tvoj profil! Če imaš ločen e-naslov za uporabo našega servisa, se prepričaj, da je vnešen le-ta!

Ko prejmeš to e-poštno sporočilo, klikni gumb 'Kreiraj novo geslo' v sporočilu. Velik, moder gumb, ki ga ne moreš zgrešiti.

Nato le vpišeš novo geslo.

Ob prihodnjem vpisu uporabi svoje Uporabniško ime in ravno kreirano novo geslo.

Še v korakih:

1: Pojdi na stran ona-on in klikni desno zgoraj (zraven napisa Že član? je gumb Prijavi se!)

2: Ko se ti odpre okno za vpis Uporabniškega imena in gesla, bo v njem (v desnem gornjem kotu tega manjšega okna) viden gumb Pozabljeno geslo?. Klikni ga.

3: Sistem te bo vprašal za elektronski naslov, na katerega naj bo poslana zahteva za kreiranje novega gesla. Vpiši naslov, na katerega je vezan tvoj uporabniški profil. (E-naslov, ki ga vnašaš, mora biti enak tistemu, ki je vezan na tvoj profil!). Ne pozabi tudi odkljukati, da nisi robot 😉)

4: Na tvoj e-naslov bo prispelo avtomatsko sporočilo. V njem moraš le klikniti veliki modri gumb 'Kreiraj geslo'.

5: Preusmerilo te bo na stran, kjer moraš dvakrat vpisati novo geslo.

6. Ko bo novo geslo urejeno, se lahko ponovno vpišeš v tvoj Uporabniški profil. Na začetni strani klikni na Prijavi se!, nato pa vpiši svoje Uporabniško ime in svoje novo geslo.



    • Related Articles

    • Vse o fotografijah

      Kako naložiti fotografije Pojdi na nastavitve (znak zobčenika), od tam v razdelek Moj profil, tu pa klikni na gumb Dodaj fotografijo. Lahko pa klikneš kar na svoje Uporabniško ime! Povezava te pripelje do galerije, kjer lahko naložiš ali posnameš ...
    • Nasvet #5 ~ Poglejmo, kaj vse še dobiš s članstvom

      Tina & Luka svetujeta #5 ~ Članstvo ti prinaša tudi super bonus Tokrat si poglejmo, kaj vse so dodatni članski bonusi. Zdaj že veš, da s članstvom dobiš veliko članskih storitev (od 12 do 16, odvisno ali verificiraš profil/se odločiš za neomejeno ...
    • O nas

      Kaj je ona-on.com? Ona-on je spletni spoznavni portal, ki deluje že od leta 2001. Naša misija je ostati najpomembnejši slovenski spletni servis na področju resnih zvez. O našem uspehu priča več kot tisoč zmenkov vsako leto ter na ducate porok. Več o ...
    • Nasvet #10 ~ Verificiraj svoj profil in pospeši proces iskanja pravega partnerja

      Tina & Luka svetujeta #10 ~ Kako do idealnega partnerja na ona-on.com? Tokrat nekaj več besed o tem, zakaj se izplača verificirati profil na ona-on.com, oziroma kako se parčkajo najbolj resni, ki jim ni do igric in izgubljanja časa, ter želijo čim ...
    • Nastavitve obveščanja - potisna obvestila (notifikacije)

      Kaj so potisna obvestila? Ona-on.com ponuja možnost, da te o najbolj pomembnih informacijah obvešča v obliki kratkih potisnih obvestil na brskalnik, ki ga uporabljaš (angl. web push notification). Potisna obvestila prejmeš na brskalnik na tvojem ...