Praktični napotki

Praktični napotki

Blokiraj!

Če ti uporabnik ni simpatičen, ali pa se zaradi njihove pozornosti počutiš nelagodno, ga blokiraj. Tako ne bo mogel več govoriti s tabo. Postopek je preprost - na profilu uporabnika desno spodaj klikni na gumbek ‘Blokiraj’.

Blokiran uporabnik se ne pokaže med tvojimi rezultati iskanj, ne prikažemo ga med kandidati za zmenke in ne prikazujemo ti več obvestil o njihovih aktivnostih. Ko blokiraš uporabnika, ti ne more več pošiljati sporočil in te ne more več vprašati za šanse. Prav tako iz Sporočil izgine vajin klepet, če je le-ta obstajal.

Blokiranega uporabnika lahko kadarkoli odblokiraš. Seznam blokiranih uporabnikov najdeš pod nastavitvami (zobnik). Če si slučajno premisliš in uporabnika odblokiraš, se le-ta spet pojavi med tvojimi rezultati iskanj. Če odblokiranemu uporabniku pišeš ali ti on piše, se ponovno odpre vajin pogovor, v katerem je obema vidna tudi pretekla komunikacija.

Če kdo blokira tebe, ga ne moreš več najti na nobenem seznamu.

Prijavi!

Če uporabnik krši pogoje uporabe, ga brez oklevanja prijavi! Je oseba mladoletna? Gre za spletnega prevaranta? Ali uporabnik ni oseba, za katero se izdaja? Pomagaj nam, da jih odkrijemo in odstranimo, s tem pa zagotovimo čim bolj prijetno zmenkarsko okolje za vse resnične uporabnike z dobrimi nameni! 


V prijavi ne pozabi čim bolj natančno pojasniti okoliščine, zaradi katerih je bila prijava podana, prijavo, saj nam to omogoča boljše in uspešnejše delo.


Na ona-on.com želimo zagotoviti prijazno in varno okolje za spoznavanje ljudi. V primeru, da posamezni uporabnik na kakršenkoli način posega v tvojo zasebnost, varnost ali anonimnost, nas o tem obvesti.

Vključi filter!

V uporabniških nastavitvah lahko vključiš filter, ki preprečuje pošiljanje neželjenih vsebin. To je pogosto uporaben korak pri zaščiti zasebnosti, saj onemogoča bombardiranje z različnimi kontaktnimi podatki, ki so lahko tudi zlonamerni. Več o kontaktnem filtru si preberi tukaj.

Vprašaj strokovnjake!

Vsi zaposleni na ona-on smo usposobljeni za zagotavljanje spletne varnosti. To še posebej velja za naše strokovnjake za uporabniško podporo. Če se ti zdi kakšen pogovor ali uporabnik sumljiv, se z vprašanji obrni nanje.



    • Related Articles

    • Varni pri iskanju ljubezni na spletu - praktični napotki

      Na ona-on.com se sicer na različne načine trudimo, da bi bilo takšnih primerov čim manj, vendar previdnost nikoli ni odveč. Računalniški algoritem za odkrivanje tovrstnih prevar žal ne obstaja. Kako prepoznati sumljivega uporabnika/prevaranta? Profil ...