Sporočila

Sporočila

Kako nekomu poslati uvodno sporočilo?

Pravzaprav ni težko! Ko imaš enkrat plačano članarino, lahko pošlješ sporočilo vsem uporabnikom servisa ona-on. Izjema so seveda sporočila, ki vsebujejo vaše osebne ali kontaktne podatke - ta bodo zaradi uporabniške varnosti blokirana.

Največji uspeh bodo imela sporočila iz katerih je razvidno, da se iskreno zanimaš za to osebo. Preberi njihov profil in jih vprašaj o čem, kar imajo radi. Jasno povej, kaj te je pritegnilo in poskusi začeti pogovor o skupnih interesih. Ljudje smo radi slišani in ljubimo občutek, da smo komu zanimivi - zatorej ne skopari s stavki, ki kažejo na to. ‘Kaj res?’ in ‘Wow, zanimivo!’ te pripeljejo dlje kot ‘Hej, srce, greva na kavo?’

Lahko pa si pošiljanje uvodnega sporočila še dodatno olajšaš. Tukaj ga oblikuješ, potem pa pošlješ z oblačkom, na katerem piše ‘Hej’ v tvojih sporočilih. Pred uporabo ga bodo pregledali strokovnjaki iz podpore, da ne bi bilo v njem kakšnih nepravilnosti.

Kako priložim fotografijo sporočilu?

Enostavno! Takoj levo od okvirčka, kjer napišeš sporočilo, imaš štiri ikone:

  • Smeško sporočilu doda emotikon, ki si ga izbereš iz seznama,

  • Fotoaparat ti dovoli pripeti katero koli fotografijo iz tvoje galerije,

  • Okvirček Gif odpre iskalnik, preko katerega lahko najdeš in pošlješ kakšno animacijo,

  • Darilce pa odpre seznam posebnih animacij, ki jih lahko pošlješ, če imaš dovolj cekinčkov.

Zakaj ne morem pisati?

Ob registraciji na ona-on.com vsakdo pridobi status registriranega uporabnika. To mu omogoča iskanje in oglede profilov uporabnikov ter omejeno komunikacijo z uporabniki ona-on.com. Konkretno to pomeni, da ne more pošiljati sporočil drugim uporabnikom (razen tistim, ki imajo neomejeno članstvo, z njimi lahko komuniciraš neomejeno). 

S plačilom članarine postaneš član in za obdobje članstva pridobiš neomejene možnosti spoznavanja in komuniciranja z ostalimi uporabniki.

Imam plačano, pa ne morem poslati sporočila

Verjetno je razlog v tem, da ima tvoj sogovornik vključen kontaktni filter. Le-ta avtomatsko izloči vsa sporočila, ki vsebujejo kontaktne podatke, kakršen je telefon, e-mail ali podobno. Razlog za takšen filter je uporabniška varnost, saj je prva stvar, ki jo hoče prevarant narediti to, da prestavi pogovor v prostor, ki ga nadzira on. Če se bosta z drugo osebo nekaj časa pogovarjala, se bo ta filter samodejno izključil in lahko bosta izmenjala tudi kontaktne podatke.

Filter ne izloča sporočil uporabnikov, s katerimi že imate predhodno pozitivno relacijo. To so sporočila:

  • uporabnikov, s katerimi predhodno že imaš pogovor,

  • uporabnikov, ki so tvoje simpatije,

  • uporabnikov, s katerimi imaš GO!,

  • uporabnikov, s katerimi se ujemaš in z njimi želiš na zmenek.

Zakaj uporabnik ne dobi mojih sporočil?

Verjetno je razlog v kontaktnem filtru. Večina resnih profilov ima vklopljen kontaktni filter, ki izloči nezaželena sporočila. Ponavljajoča se sporočila, navajanje e-pošte in telefonskih številk na začetku pogovora ne pridejo do njenega nabiralnika. Filter je bil ustvarjen in uveden na podlagi uporabniške izkušnje in doseganja optimalnega iskanja partnerja s kar se da hitrimi rezultati.

Kaj je kontaktni filter?

Kontaktni filter je orodje, s katerim določiš, od katerih uporabnikov želiš prejemati sporočila. Določi se lahko starost, ali imajo fotografijo, ali imajo verificiran profil in podobno. Ta filter močno omeji spam (nezaželena sporočila).

Filter ne izloča sporočil uporabnikov, s katerimi že imaš pozitiven odnos. To so sporočila:

  • uporabnikov, s katerimi predhodno že imaš pogovor,

  • uporabnikov, ki so tvoje simpatije,

  • uporabnikov, s katerimi imaš GO!,

  • uporabnikov, s katerimi se ujemaš in z njimi želiš na zmenek.

Pozor: sporočila, ki jih prestreže kontaktni filter se nahajajo med sporočili v zavihku Kont. filter in se bodo izbrisala v 48 urah po prejemu, v kolikor v tem času ne odgovoriš nanja!

Ali lahko dobim nekaj sporočil gratis?

Žal ne. Nekaj ti jih je bilo dodeljenih ob registraciji, neomejena sporočila pa lahko pišejo le člani.

Nihče mi ne odgovarja.

Sto ljudi, sto čudi. Poleg tega vsak odnos zahteva delo. Nekateri uporabniki se ujamejo takoj, drugi pa potrebujejo malo več pozornosti, da se odzovejo. Poskusi z izvirnostjo in s tem, da izkažeš zanimanje za partnerja. Dobro si poglej njihov profil in jih povprašaj o stvareh, ki njih zanimajo. Tako bo odgovor precej bolj verjeten, kot pa na generični ‘Zdravo! Ti je všeč moj profil?’ ali kaj podobnega. 

Ali lahko izbrišem poslano sporočilo?

Ne, mogoč je le izbris celotnega pogovora.

Ali lahko izbrišem pogovor?

Da, s potegom pogovora v desno se ti bo razkrila ikona s smetnjakom. S klikom nanjo bo celoten pogovor izbrisan.

Zakaj je sporočilo ali pogovor izginil?

Najpogostejši razlog za ta dogodek je, da te je sogovornik blokiral ali pa je izbrisal svoj profil.

Sporočil na ona-on ne brišemo, razen v primeru izbrisa profila.

Zakaj se mi vmešujete v pogovor?

Saj se ne! Le naša virtualna asistenta Luka in Tina te z avtomatskim sporočilom opozarjata, da imaš možnost audio ali video klica s svojim sogovornikom. Takšni pogovori so hkrati varni, saj nikomur ne izdajo tvojih osebnih podatkov, kot tudi koristni, saj se tako lahko s svojo simpatijo slišita ali vidita! To pa je le še korak stran od zmenka v živo😉.


    • Related Articles

    • Sporočila med uporabniki

      Ona-on klepet je komunikacijski sistem za izmenjavo sporočil med uporabniki. Nadomešča klasično e-pošto, poleg pošiljanja običajnih sporočil pa omogoča tudi pošiljanje virtualnih daril, fotografij in animiranih slik (.GIF). Kako začeti s klepetom? ...
    • Nastavitve obveščanja - e-poštna sporočila

      Kakšna elektronska obvestila lahko prejemam na svoj osebni e-naslov? Uporabniki na svoj e-naslov prejemajo obvestila o dogajanju na svojem profilu: o novih uporabnikih, ki bi ti lahko ustrezali in komunikaciji z drugimi uporabniki, o prejetem ...
    • Kontaktni filter: Preveč sporočil?

      Registriral/a si se na ona-on.com, si malce ogledal/a portal in že je tvoj nabiralnik poln sporočil? Pa saj to niti ni tako slabo, a kaj ko so sporočila tudi od uporabnikov, ki ti ne ustrezajo. In ti ne želiš dobivati sporočil od precej starejših ali ...
    • Kako deluje ona-on.com?

      Seznam vsebine: Uvod Seznam in kriteriji iskanja Ogled profila in fotk Dvosmerno ujemanje profilov Kako navezati stik? Uvodno sporočilo Spoznavni avtopilot Animirana darila & vabila za zmenke Cekinčki Sporočila Kontaktni filter Kandidati za zmenke ...
    • Nasvet #10 ~ Verificiraj svoj profil in pospeši proces iskanja pravega partnerja

      Tina & Luka svetujeta #10 ~ Kako do idealnega partnerja na ona-on.com? Tokrat nekaj več besed o tem, zakaj se izplača verificirati profil na ona-on.com, oziroma kako se parčkajo najbolj resni, ki jim ni do igric in izgubljanja časa, ter želijo čim ...