Varno na spletu

Varno na spletu

Spoznavni servis ona-on.com ti želi zagotoviti kar najbolj udobno in varno okolje, v katerem lahko cveti ljubezen. Vendar je modro, da se vseh človeških stikov, še posebej na spletu, lotiš nekoliko previdno. Za čim bolj varno uporabo ona-on.com ti polagamo na dušo, da upoštevaš spodnje nasvete.

Zdravorazumski nasveti

Ne deli osebnih podatkov!

Za varno rabo vseh družabnih omrežij je nemara najpomembnejše pravilo, da s sogovorniki ne deliš osebnih podatkov, dokler jim povsem ne zaupaš! Osebni podatki, ki jih raje zadrži zase, so:

  • tvoj naslov,

  • tvoja elektronska pošta,

  • tvoja telefonska številka,

  • tvoja družabna omrežja,

  • delo, ki ga opravljaš.

Tako bo verjetnost prevare veliko manjša, prav tako pa se na ta način najlažje izogneš neprijetnemu zalezovalcu. Ljubezen je opojna reč in v nekaterih ljudeh vzbudi zelo močna čustva.

Ne deli finančnih podatkov!

Kot poprej, nikoli, z nikomer ne deli svojih finančnih podatkov. Uboga revica iz Gruzije, ki potrebuje denar za beg iz te grozne dežele, je spletni prevarant. Tudi čedni mladi zdravnik iz Nigerije, katerega mati ima raka, je enak. Zatorej še enkrat - NIKOLI in NIKOMUR ne posreduj svojih finančnih podatkov preko spleta. To pomeni:

  • tvojega bančnega računa,

  • tvojega računa za PayPal in podobne servise,

  • številke tvoje kreditne kartice,

  • kakršnih koli gesel in PIN številk,

  • nikoli ne kupuj in posreduj darilnih bonov ali predplačanih kartic.


Pravzaprav je najboljši ukrep, da osebo, ki te vpraša za katerokoli detaljno informacijo, povezano s tvojim finančnim stanjem, takoj prijaviš nam in njihov stik blokiraš.

Zavedaj se možnosti spletnih prevar!

Četudi smo uslužbenci servisa ona-on.com vedno na preži, ne moremo ujeti vseh spletnih prevarantov v trenutku, ko se pojavijo. Zatorej ti svetujemo previdno komunikacijo - preko spleta NIKOLI ne deli osebnih podatkov. Ko osebo spoznaš v živo, ali vsaj preko A/V klica, potem oceni, katere podatke, če sploh katere, želiš deliti s to osebo.  Več o spletnih prevarah preberi tukaj.

Zavedaj se, da lahko drugi uporabniki shranijo tvoje podatke!

Četudi naše podjetje upošteva in podpira vse določbe EU v zvezi z varstvom osebnih podatkov, enako ne moremo trditi za vse uporabnike. Vedno obstaja možnost, da bo tvoj sogovornik shranil ali fotografiral tvoje intimne pogovore in jih kasneje izrabil proti tebi. Zatorej previdno, dokler človeku ne zaupaš! Humoren nasvet, ki ga dajemo v zvezi s tem - ne piši ničesar, kar si ne bi upal sosedom kričati skozi okno!

Ostani na platformi ona-on!

Prevarantom se mudi iz okolja, ki ga nimajo pod nadzorom. Zatorej je za varno komunikacijo najbolje, da ostaneš na platformi, ki ji zaupaš in na kateri imamo nadzor nad uporabniško izkušnjo usposobljeni strokovnjaki. Pogovora ne prestavljaj na druge platforme, kakršne so WhatsApp, Gmail, Facebook ali podobno dokler se sogovornik ne dokaže za zaupanja vrednega. Prav tako ne deli z neznanci telefonske številke!

Pomni, da je lahko poziv, da čim prej prestaviš pogovor drugam, znak spletnega prevaranta. Na ona-on.com pa ti zagotovimo varno komunikacijo, vse dokler partnerju ne zaupaš dovolj, da se srečata v živo.

Sumljive povezave!

Nikoli, nikdar ne klikni na neobičajno povezavo, ki ti jo je posredovala oseba, ki je ne poznaš dovolj dobro! Morda gre res le za fotoalbum njihovega psa. Lahko pa ta povezava nepridipravu omogoči dostop do tvojega računalnika ali uporabniškega računa. Zatorej - previdno! Še posebej pozorno spremljaj končnice! Ona-on.com, denimo, je naša povezava in zatorej varna. Ona-on.ru pa je - izmišljena - stran z rusko končnico in kot taka predstavlja varnostno tveganje, četudi ima podobno ime.

Sumljivi ponudniki WiFi!

Pred uporabo spleta, vključno s platforma ona-on.com, se prepričaj, da je povezava na splet varna. Priklop na neznano omrežje je lahko rizičen, saj morebitnim nepridipravom omogoči dostop do tvojih podatkov. Uporabljaj le zaupanja vredne povezave na internet ali pa se priključi z uporabo VPN omrežja.

Zaupaj pred zmenkom!

Naše poslanstvo je, da zagotovimo okolje, v katerem lahko vzcveti ljubezen. Izkoristi to možnost! Uporabljaj servis ona-on.com vse, dokler osebi na drugi strani ne zaupaš dovolj, da se z njo ali njim srečaš v živo, ali pa se vsaj slišita preko A/V klica. 


Daj času čas in osebo spoznaj na varen in udoben način, preden se sestaneta v živo. To bo zmanjšalo možnosti za prevaro, saj se nepridipravom po navadi mudi in povečalo čarobnost prvega zmenka. 


Končno se bosta srečala s čudovitim človekom, o katerem veš dovolj, da bo pogovor gladko stekel! Človekom, za katerega že veš, da te ne bo pustil na cedilu, pobegnil pred tabo ali pa v tebi povzročil nelagodne občutke.


    • Related Articles

    • Kako varno na zmenek?

      Pri ona-on.com stremimo k temu, da se naši uporabniki srečajo, zaljubijo in se podajo na skupno življenjsko pot. Vendar pa je lahko prvi zmenek stresen, ne le zaradi metuljčkov v tvojem trebuhu, marveč tudi zaradi prvega srečanja z osebo, ki jo ...
    • Varni pri iskanju ljubezni na spletu - praktični napotki

      Na ona-on.com se sicer na različne načine trudimo, da bi bilo takšnih primerov čim manj, vendar previdnost nikoli ni odveč. Računalniški algoritem za odkrivanje tovrstnih prevar žal ne obstaja. Kako prepoznati sumljivega uporabnika/prevaranta? Profil ...
    • Garancija na vzpostavitev kontaktov

      Garantiramo kontakte, ali pa podvojimo obdobje članstva! Po registraciji dopolni svoj profil in sproščeno nagovarjaj uporabnike, ki so ti všeč! Na ta način se ti bo odprlo veliko pogovorov in možnosti za spoznavanje novih ljudi. Ne glede na to, da ...
    • Vrste članarin in načini plačila članarine na ona-on.com

      Član lahko postaneš za različna časovna obdobja med 1 in 12 meseci ali pa neomejeno. Ne glede na to, katero članarino izbereš, plačati jo moraš vnaprej. Podatki o statusu članstva so vidni na vseh straneh ona-on.com. Načini plačila članarine na ...
    • Nasvet #8 ~ Koraki pri navezovanju stikov na ona-on.com

      Tina & Luka svetujeta #8 ~ Kako do idealnega partnerja na ona-on.com? Zdaj pa zares, začnimo na začetku! Koraki pri navezovanju stikov na Ona-on.com 1. Kako začeti? Prvi korak je, da temeljito izpolniš svoj profil! Tudi tebe najbrž ne zanimajo ...