Upravljanje s profilom

Upravljanje s profilom

Ali je registracija uporabniškega profila brezplačna?

Da, registracija je brezplačna, prav tako urejanje tvojega profila. Tudi brskanje med profili drugih uporabnikov je brezplačno. Za kaj več pa se moraš včlaniti.

Kako se prijavim na ona-on.com?

Pri vnovični prijavi ti ni potrebno vnesti e-naslova. Klikni na gumbek Prijavi se (zgoraj desno na naši glavni strani) in vnesete le dva podatka:

  • Uporabniško ime (ime tvojega profila) in

  • Geslo

Klikni na Prijavi se in vnesi prave podatke. Pomembna je tudi previdnost pri vnosu velikih in malih črk, kajti le pravilno izpolnjeno uporabniško ime in geslo omogoči dostop do tvojega profila.

POZOR: Geslo je znano le tebi in če ga pozabiš, ga bo treba spremeniti!

Zakaj se ne morem registrirati?

Točen razlog bo naveden z rdečimi črkami pri neuspelem poskusu. Praviloma obstajajo tri možnosti za neuspeh pri registraciji:

  • Uporabniško ime je že zasedeno. Nič lažjega, izberi si drugo, ali pa mu dodaj kakšno številko. Če, denimo, MacekMuri že obstaja, poskusi z MacekMuri1.

  • Tvoja e-pošta je vezana na drug profil. Rešitev je znova preprosta! Če že imaš profil, pa ga ne želiš več uporabljati, ga izbriši in tvoj e-naslov ti bo zopet na voljo.

  • Povezava preko prejetega e-sporočila ne deluje. Tudi ta rešitev je preprosta. Povezavo le kopiraj (desni klik z miško) in jo vnesi v orodno vrstico tvojega brskalnika.

Kako se odjavim?

Za odjavo s portala klikni na gumb za Nastavitve (zobnik) zgoraj desno in nato na gumb Odjava, ki je zadnji vnos v meniju. 

Pozor: Odjava s portala ne pomeni izbrisa profila!

Kako se ponovno prijavim?

1. Pojdi na stran ona-on.com

2. izberi gumb že član? Prijavi se! desno zgoraj.

3. v okno, ki se pojavi, vpiši:

      - svoje Uporabniško ime (ime tvojega profila)

      - svoje geslo (tega poznaš samo ti!). Pri vnosu gesla moraš pravilno vnesti velike in male črke, saj sicer ne bo prepoznano kot pravilno!

4. Klikni modri gumb Prijavi se.

Izvoli, tvoj profil!

Če ti NI USPELO, se ti bo z rdečimi črkami izpisal razlog.

      - če piše, da uporabnik ne obstaja, je bilo vpisano napačno uporabniško ime!

      - če piše, da je vpisano geslo napačno, gre morda za pozabljeno geslo, ali pa le napačen vnos!

Kaj če pri registraciji pomotoma izberem napačen spol ali rojstni datum?

Tudi to se zgodi. Žal pa podatka o spolu ali rojstnem datumu ni mogoče naknadno spreminjati, zato je potrebno profil izbrisati in se ponovno registrirati.

Za izbris profila klikni na gumb za Nastavitve (zobnik), nato izberi razdelek Uporabniški račun, od tod pa gumb Zamrznitev ali izbris profila. Sledi postopku za izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz ona-on.com.

Pozor: pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (komunikacija, simpatije, go/no go vprašanja in odgovori, članarina, fotografije,...).

Ali lahko spremenim uporabniško ime?

Uporabniškega imena ni mogoče spremeniti. Je tako imenovani nosilni ključ, na katerega kažejo vsi podatki, ki so bili dani ob tvoji registraciji. Kar lahko storiš je le, da obstoječi profil izbrišeš, nato pa registriraš novega z želenim uporabniškim imenom.

Za izbris profila klikni na gumb za Nastavitve (zobnik), nato izberi razdelek Uporabniški račun, od tod pa gumb Zamrznitev ali izbris profila. Sledi postopku za izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz ona-on.com.

Pozor: pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (komunikacija, simpatije, go/no go vprašanja in odgovori, članarina, fotografije,...).

Kako izbrišem svoj profil?

Izbris profila je preprost. Za izbris profila klikni na gumb za Nastavitve (zobnik), nato izberi razdelek Uporabniški račun, od tod pa gumb Zamrznitev ali izbris profila. Sledi postopku za izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz ona-on.com.

Pozor: pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (komunikacija, simpatije, go/no go vprašanja in odgovori, članarina, fotografije,...).

Kako zamrznem svoj profil?

Za zamrznitev profila klikni na gumb za Nastavitve (zobnik), nato izberi razdelek Uporabniški račun, od tod pa gumb Zamrznitev ali izbris profila. Sledi postopku za zamrznitev. S potrditvijo odločitve, da želiš zamrzniti svoj profil, se tvoj profil za nedoločen čas ‘skrije’. Profil nikjer ni več viden drugim uporabnikom, ti pa ne prejemaš več nobenih obvestil.

Če želiš, lahko profil enostavno aktiviraš s ponovno prijavo na ona-on.com – z uporabniškim imenom in geslom, ki ju uporabljaš.

Pozor: Če zamrznitev profila traja dlje časa, bo tvoja članarina medtem potekla in jo bo potrebno obnoviti.

Kako zamenjam svoj elektronski naslov?

Če želiš spremeniti svoj elektronski naslov, lahko to storiš v razdelku Uporabniški račun pod nastavitvami. Tam v zgornje okence pod razdelkom Sprememba e-mail naslova  vpišete stari naslov, v spodnje pa novega. Nato zamenjavo le potrdiš s klikom na gumbek Spremeni e-mail naslov.

Moj račun je onemogočen

Če prejmeš sporočilo, da je bil tvoj uporabniški profil onemogočen, je najbolje, da stopiš v stik s podporo. Svetovali ti bomo, kaj moraš narediti, da ti bo profil vrnjen v uporabo. 

Vendar pa se zavedaj: če je bil profil onemogočen po tvoji krivdi - ponavadi zaradi kršitev skupnostnih smernic - ti bo po opozorilu vrnjen v uporabo samo enkrat. Ob naslednji kršitvi smernic bo ostal onemogočen. Takšnim bivšim uporabnikom niti nismo dolžni vrniti članarine!


    • Related Articles

    • Hitri napotek #6: Kaj dobiš s članarino?

      Ker resno iščeš ljubezen, se boš slej ko prej odločil/a za eno izmed članarin. Članarina ti namreč daje ogromno – omogoča ti pošiljanje sporočil vsem všečnim uporabnicam/uporabnikom, z verifikacijo profila pokažeš, da misliš resno, in s pomočjo ...
    • Nasvet #5 ~ Poglejmo, kaj vse še dobiš s članstvom

      Tina & Luka svetujeta #5 ~ Članstvo ti prinaša tudi super bonus Tokrat si poglejmo, kaj vse so dodatni članski bonusi. Zdaj že veš, da s članstvom dobiš veliko članskih storitev (od 12 do 16, odvisno ali verificiraš profil/se odločiš za neomejeno ...
    • Članarina

      Vrste članarin in načini plačila članarine na ona-on.com Včlaniš se lahko za različna časovna obdobja med 1 in 12 meseci ali pa neomejeno. Ne glede na to, katero članarino izbereš, plačati jo moraš vnaprej. Status članstva in različne plačilne ...
    • Pogoji priporočil

      Pogoji komunikacije na podlagi priporočil 1. Razumevanje delovanja priporočil Priporočila delujejo na osnovi visokega dvosmernega ujemanja profilov, kompatibilnega videza, števila skupnih interesov in astrološkega ujemanja. Priporočilni algoritem ...
    • Nasvet #3 ~ Kako se urediti za spletno spoznavanje?

      Tina & Luka svetujeta #3 ~ Urejena podoba na ona-on.com je prvi ključ do uspeha Nadaljujemo s tvojo podobo na ona-on. Dober prvi vtis je samo eden in je zelo pomemben, tako pač je! Kako tudi ne, če je le en klik stran na tisoče alternativ; urejena ...